Mad og måltider er en betydningsfuld del af alles hverdag – gerne mindst tre gange dagligt. Men det er ikke helt ligegyldigt hvad vi spiser, når det kommer til klimaaftryk.
Der skal også sættes fokus på al det vi ikke spiser, men bare smider ud. Alene i Danmark smider vi hvert år 700.000 ton mad ud, der kunne være spist.
Drik vand fra hanen og undgå plastikflasker og engangskopper. Hvis ikke der er vand på location, kan man medbringe større vandbeholder. bed evt folk medbringe drikkedunk.
Brug cateringydelser med fokus på sæsonvarer og lokale fødevarer
Vælg et cateringfirma, der prioriterer ikke at bruge unødig engangsemballage ved fx personserveringer.
Anvend porcelæns- eller glasservice eller brugnaturvenligt og bionedbrydeligt service. se efter certificeringer som FSC og Fair Trade.
Indfør kødfrie dage
Bestil kun det mad, der er brug for.
Doner overskydende madrester og undgå, at mad, der er i god og spiselig stand, bliver smidt ud.
Bed holdet tage et par tomme plastbeholdere med på set, så de evt. kan få lidt med hjem.